sábado, 26 de mayo de 2012

El cor

El cor es l'órgan del sistema cardiovascular que actua com a bomba que impulsa la sang pel sistema arterial i la xucla pel sistema venós. El seu interior té 4 cavitats: dues aurícules a la part superior i dos ventricles en la part inferior. A l'aurícula dreta arriben les venes caves. Pel ventricle dret surt l'artèria pulmonar i per l'esquerre surt l'artèria aorta.Oxigenació dels teixts
Els músculs i els òrgans necessiten oxigen constantment per treballar bé. El cor porta sang oxigenada pels vasos sanguinis a les cèl · lules del cos, mentre les sang sense oxigen torna al cor de la circulació sistèmica.
La circulació
La sang primer passa de la part dreta del cor cap a l'artèria pulmonar i pels vasos petits del pulmon tornant al costat esquerre del cor i sortint per l'aorta. Sang de les venes torna al cor per la vena cava superior i la vena cava inferior.
L'acció del CorLes cavitats del cor es contrauen de manera rítmica per empènyer la sang per la circulació. Els ventricles són els responsable per portar la sang fora del cor. Els pacients poden sobreviure si la arteria no treballa bé però si els ventricles paren de contraure el pacient es mor en minuts. El múscul del cor rep sang per les artèries coronàries.


vos deixe el link d'un joc del cor:

No hay comentarios:

Publicar un comentario